wtorek, 23 lutego 2010

Makaron pappardelle z podgrzybkami i prosciutto

Składniki:
2 łyżki oliwy
1 posiekany ząbek czosnku
250 g podgrzybków pokrojonych w paski
250 g szynki prosciutto pokrojonej w paski
150 ml śmietany 30%
1 posiekany pęczek pietruszki
pół pęczka posiekanej bazylii
400 g ugotowanego w osolonej wodzie makaronu pappardelle
75 g parmezanu tartego

Do garnka wlej oliwę. Od razu dodaj czosnek. Smaż minutę.
Dodaj podgrzybki, podsmażaj przez 2 minuty. Dodaj szynkę, smaż 30 sekund.
Zalej wszystko śmietaną, wsyp posiekaną pietruszkę i bazylię. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Dodaj makaron i wymieszaj z sosem. Posyp parmezanem i dopraw pieprzem do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz