niedziela, 14 lutego 2010

Kurczak ze szpinakiem (Eli)

Składniki:
2-3 piersi z kurczaka
mrożony szpinak
oliwa z oliwek
masło
główka czosnku
2 puszki pomidorów
mozarella
pieprz, sól
tymianek
makaron parpadelle

Połówki piersi kurczaka rozbić i zostawić na noc w marynacie z oliwy i 4-5 ząbków czosnku.
Kurczaka obsmażyć z obu stron na oliwie. Na patelnię dodać pomidory, wyciśnięty czosnek, tymianek, sól, pieprz i dusić ok. 30-40 min.
Do szpinaku dodać łyżeczkę masła i 3-4 ząbki czosnku. Szpinak wyłożyć na kawałki kurczaka, przykryć plastrem mozarelli. Przykryć przykrywką i zaczekać aż się roztopi.
Podawać z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz