czwartek, 16 września 2010

Sos słodko-kwaśny (salsa)

3 kg pomidorów
1 kg cebuli
1,5 szklanki wody
2 łyżki soli
1 kg papryki
1 puszka ananasa
½-1 łyżki chili
2 łyżki papryki słodkiej
2 łyżki curry
2,5 szklanki cukru
1 puszka kukurydzy
5-10 ząbków czosnku
2 łyżki musztardy
1 szklanka octu 10%

Pomidory bez skórek pokroić w kostkę, cebulę pokroić w kostkę. Pomidory z cebulą gotować przez godzinę.
Dodać pozostałe składniki i gotować godzinę.
Do soku z ananasa dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wlac do całości i gotować 10 min.
Gorące rozlać do słoików i je zapasteryzować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz