piątek, 20 sierpnia 2010

Sałatka z borówkami, prosciutto i melonem

Składniki: 2 łyżki oliwy, skórka otarta z limonki, 2 łyżki natki pietruszki (posiekanej), 2 łyżki liści kopru włoskiego (posiekanego), 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki ziaren anyżu (roztartych), 2 szklanki borówek amerykańskich, 1 mała bulwa kopru włoskiego (pokrojona w paski), 12 plastrów prosciutto, 1/2 melona kantalupa (pokrojonego w kliny)

Przepis: Mieszamy pierwsze 7 składników, doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z jagodami i fenkułem. Odstawiamy na 15 minut. Na talerzach rozkładamy plastry szynki i kawałki melona, przykrywamy jagodami, fenkułem i dressingiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz