niedziela, 15 września 2013

Pieczona owsianka jogurtowo-truskawkowa

Składniki:
40g płatków owsianych 
10g otrąb pszennych
szczypta sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 białko jajka
200g jogurtu naturalnego
truskawki (dowolna ilość)
1 łyżeczka masła Lurpak

Przygotowanie:
Nastawić piekarnik na 180 stopni. Płatki owsiane wymieszać z otrębami, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Białko jajka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z jogurtem naturalnym. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Przełożyć do naczynka żaroodpornego. Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić w plasterki. Ułożyć na wierzch owsianki. Piec w piekarniku przez około 30-40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz