PRZYGOTOWANIE: 30 MINUT + ZAPIEKANIE Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 1 bakłażan, 1 gomółka mozzarelli, oliwa z oliwek, gotowy sos pesto, 50 g orzeszków pinii, żółtko Przepis: Z ciasta wykrój koła (średnica większej szklanki). Na patelni, na oliwie usmaż plastry bakłażana, ułóż na cieście 2 plasterki bakłażana tak, aby zachodziły na siebie, pozostawiając 1,5-2-cm brzeg ciasta. Na bakłażanach ułóż plasterki sera i posmaruj pesto. Skrop oliwą i posyp orzeszkami. Brzegi ciasta posmaruj rozmąconym żółtkiem. Piecz 15 minut w piecu rozgrzanym do 200 st. C |
niedziela, 3 czerwca 2012
Tarteletki z bakłażanem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz